GOOD HEMP NUTRITION - Konopný protein

Konopný protein versus sójový protein – srovnání

Sója je hlavním zdrojem rostlinné bílkoviny, která je v současné době dostupná a doplňky se sójovým proteinem se stávají skoro tak žádané, jako syrovátkový protein. V čem je ale sója odlišná od konopného proteinu?

Sója a konopí: dva kompletní vegetariánské proteiny

Sója je dobrým zdrojem vegetariánského proteinu. Podobně jako konopí, obsahuje veškeré esenciální aminokyseliny a svými nutričními hodnotami se blíží mléku, masu a vejcím.

Vedlejší účinky sójového proteinu a prokázané obtíže

Sójový protein a riziko geneticky modifikovaných plodin

Velice důležitým faktem je, že v současné době je většina sóji pěstována jako geneticky modifikovaná (GM) plodina. Pokud se rozhodnete pro sójový protein, určitě si ověřte, zda nepochází z GM zdroje.

Konopí, které se vyrábí pro GOOD Hemp Nutrition, nepochází z GM zdrojů. Nic takového, jako je GM konopí, neexistuje. Navíc, pěstování konopí nevyžaduje žádné herbicidy či pesticidy.

Sójový protein, alergie a intolerance

Sója je spojována s mnohými trávicími obtížemi, nadýmáním a v některých případech i s alergiemi. Pokud máte alergii na sóju, určitě se vyhýbejte i sójovému proteinu.
Konopí neprokazuje žádné známé alergeny. Pokud chcete vědět víc o alergii na sóju, navštivte prosím webové stránky: Eat Well website from the FSA.

Sójový protein a hormonální poruchy

Sója je spojována s mnohými hormonálními poruchami, a to díky obsahu fytoestrogenů. Pokud právě procházíte menopauzou nebo máte nějaké problémy spojené s hormonální poruchou (např. rakovina prsu), poraďte se nejdříve se svým lékařem.


Konopný protein versus sójový protein – přímé srovnání

Konopný protein Sójový protein
100% naturální Většina sójových výrobků bývá ošetřena hexanem (chemikálie používaná k extrakci oleje)
Lehce stravitelný Většina sójových produktů na světě je GM (pokud není označeno jinak)
Obsah vlákniny působí příznivě na střevní trakt Obsahuje oligosacharidy, které mohou způsobovat plynatost a jiné žaludeční problémy
Obsahuje esenciální mastné kyseliny (jako Omega 3) Veškerý olej je extrahován (odstraněn)
Při výrobě proteinu GOOD Hemp Nutrition nedochází k tepelné úpravě (nativní forma), výsledkem je vysoký obsah bioaktivních frakcí a enzymů. Při výrobě prochází tepelnou úpravou, která ničí schopnost proteinů, chovat se jako enzym, „funkce proteinů“, která řídí a urychluje biochemické reakce v těle