GOOD HEMP NUTRITION - Konopný protein

Konopný protein versus syrovátkový protein – srovnání

V současné době je syrovátkový protein nejoblíbenějším proteinem na trhu. Vyrábí se jako vedlejší produkt z mléčné koagulace (při výrobě sýrů a jogurtů) a má vysoký obsah bílkoviny. Ale v čem se syrovátkový protein liší od konopného proteinu?

Vedlejší účinky syrovátkového proteinu a prokázané obtíže

Protein: pomalé versus rychlé trávení

Syrovátkový protein se tráví rychle, což oceníme zvláště po těžkém cvičení, protože rychle doplní zásoby. Konopný protein se tráví pomalu, což je ideální doplněk mezi jídly a před spaním.

Syrovátkový protein s umělými přísadami a sladidly

Určitě si všimnete, že na rozdíl od řady GOOD Hemp Nutrition, je většina syrovátkových proteinových doplňků smíchána s umělými přísadami a sladidly, aby byly co nejchutnější. Tyto přísady vám mohou bránit ve vaší snaze snížit váhu, protože vyvolávají chuť na sladké a snižují imunitní funkci.

Alergie a intolerance na syrovátku

Syrovátkový protein způsobuje trávicí problémy a nadýmání u lidí, kteří mají alergii na laktózu. Pokud máte alergii na mléko, vyhýbejte se syrovátkovému proteinu. U konopí nebo konopného proteinu nebyly prokázány žádné intolerance či alergie.


Konopný protein versus syrovátkový protein – přímé srovnání

Konopný protein Syrovátkový protein
Neobsahuje laktózu Nevhodný pro ty, kteří trpí alergií na laktózu
Lehce stravitelný Nadměrná spotřeba vede k nadýmání a křečím
Obsah vlákniny působí příznivě na střevní trakt Nadměrná spotřeba způsobuje střevní toxemii
Obsahuje esenciální mastné kyseliny (přirozený obsah Omega 3) Zanedbatelný obsah
Při výrobě proteinových prášku GOOD Hemp Nutrition nedochází k tepelné úpravě (nativní forma) = vysoký obsah bioaktivních frakcí a enzymů. Při výrobě většina „Whey proteinů“ prochází tepelnou úpravou, která ničí schopnost proteinů, chovat se jako enzym, „funkce proteinů“, která řídí a urychluje biochemické reakce v těle