GOOD HEMP NUTRITION - made in the UK

Další recepty

  • Toskánská fazolová polévka
  • Tuňák se sezamem a mango salsou
  • Zvěřinový kotlík

Toskan-polevkaToskánská fazolová polévka

4 porce

  • 211 kal
  • 8g bílkoviny
  • 10 g tuku (z toho 1 g nasycených tuků)
  • 23g sacharidů (z toho 10 g cukru)
  • 7,5g vlákniny
  • 1,1g soli

Suroviny:

  • 2 lžíce oleje GOOD OIL
  • 1 malá červená cibule, nasekaná najemno
  • 1 stroužek česneku, prolisovaný nebo nakrájený nadrobno
  • 1 mrkev nakrájená na kostičky
  • 2 kousky celeru, nakrájené
  • 400g plechovka krájených rajčat
  • 400g plechovka míchaných fazolí, přeceděné
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 600ml zeleninového vývaru z kostky
  • 2 snítky čerstvé máty
  • sůl a jemně namletý pepř
  • čerstvé zelené pesto na servírování

Způsob přípravy:

Rozehřejte olej GOOD OIL ve velké teflonové pánvi a jemně opékejte cibulku, asi 5 minut. Přimíchejte česnek, mrkev, celer a vařte dalších 5 minut. Přidejte rajčata, rajčatový protlak, vývar a koření. Přiveďte k varu, pak snižte teplotu, přikryjte pokličkou a zvolna vařte, asi 20-30 minut, dokud zelenina nezměkne.

Polovinu zeleninové směsi rozmixujte do hladka a vraťte zpět na pánev. Přidejte fazole a vařte zvolna asi 10 minut, dokud se fazole důkladně neprohřejí. Naberte do misek a podávejte se lžičkou čerstvého pesta.

Další tip

Jestliže chcete čerstvé pesto, rozmixujte 1 stroužek česneku, 2 lžíce piniových oříšků, 50 g čerstvě nastrouhaného parmezánu a 30 g bazalky. Ještě když směs mixujete, přidejte trochu oleje GOOD OIL .


tunakTuňák se sezamem a mango salsou

4 dávky

  • 395 kalorií
  • 35g bílkovin
  • 25g tuku (z toho 4 g nasycených tuků)
  • 10g sacharidy (z toho 6 g cukru)
  • 3g vlákniny
  • 0,3g soli

Suroviny:

  • 4 steaky z čerstvého tuňáka
  • 2 vaječné bílky, lehce rozšlehané
  • 6 lžic sezamového semínka
  • 2 lžíce oleje GOOD OIL

Na salsu:

  • 1 velké zralé mango, oloupané a nakrájené na malé kousky
  • 1 červená paprika, bez zrníček, nakrájená na kostky
  • 1 malá červená cibule, najemno nasekaná
  • 4 lžíce čerstvého nakrájeného koriandru
  • 1 červená čili paprička, bez semínek a najemno nakrájená (jen kdo bude chtít)
  • kůra a šťáva z 1 limetky
  • 2 lžíce oleje GOOD OIL
  • sůl a čerstvě mletý pepř

Návod:

Smíchejte všechny suroviny na salsu, přikryjte a nechte vychladit na 30 minut.

Namočte tuňáka do vaječného bílku a obalte v sezamovém semínku. Rozehřejte olej GOOD OIL v teflonové pánvi a pomalu opékejte asi 3-4 minuty z každé strany. Nechte tuňáka asi 5 minut, a pak ho ostrým nožem rozkrojte na 3-4 kousky. Podávejte se salsou.


kotlikZvěřinový kotlík

6 porcí

  • 440kal
  • 31 g bílkoviny
  • 13g tuků (z toho 2 g nasycených tuků)
  • 52g sacharidů (z toho 8 g cukru)
  • 6g vlákniny
  • 0, 6g soli

Suroviny:

  • 600g zvěřiny, nakrájené na kousky
  • 2 kousky celeru, nakrájeného
  • 1 červená cibule, nakrájená na plátky
  • 4 pastináky, oloupané a nakrájené na kousky
  • 6 brambor, oloupaných a nakrájených na tenké plátky
  • 4 lžíce oleje GOOD OIL Original
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • 1 sklenice portského
  • 500ml vývaru z hovězí kostky
  • 2 lžičky sušeného tymiánu
  • 1 bobkový list
  • mouka

Návod na přípravu

Na mírném ohni rozehřejte 2 lžíce oleje GOOD OIL. Přidejte nakrájenou cibuli a celer a restujete asi 5 minut. Do misky dejte mouku a koření a obalte v něm nakrájenou zvěřinu. Až cibule a celer změknou, zvyšte teplotu a přidejte zvěřinu i s moukou. Zvěřinu míchejte, dokud neztmavne.

Nyní přilejte portské a snižte teplotu. Přidejte pastinák, vývar, tymián a bobkový list. Nahoru naskládejte dokolečka bramborové plátky. Natřete brambory olejem, zakryjte a dejte do předehřáté trouby na 180°C/plyn 4 na hodinu a půl.

Po hodině sejměte poklop, aby brambory zhnědly a nechte dopéct. Podávejte se zeleninovým nebo zeleným salátem.