GOOD HEMP NUTRITION - made in the UK

Konopný protein a pečení!

Anna vymyslela a založila blog Protein Pow(d)er, ve kterém se dokonale prolíná její láska k jídlu a vaření dobrot s vysokým obsahem proteinů, a to vše je ještě doplněno jejími nevšedními a neotřelými nápady, jak využívat proteinový prášek v souvislosti s před-tréninkovou a po-tréninkovou výživou.

Jedním z jejích nejoblíbenějších prášků je právě ten konopný, který používá v různých omeletách, palačinkách, koláčích, muffinech a přidává ho i do chleba či čokolády – to vše je pak doslova nabito bílkovinami, vlákninou a Omega esenciálními kyselinami.

„Je až neuvěřitelné, k čemu všemu můžete proteinový prášek v kuchyni použít“, říká a dodává: „Jeho výživný profil je perfektní a navíc chutná opravdu skvěle! Jako příznivkyně řady GOOD hemp, s radostí přispěji k této webové stránce a těší mě, že se o své recepty mohu s vámi podělit.“ Anna

Recepty s proteinovým práškem

  • koláče s hořkou čokoládou a konopným proteinem
  • mrkvový koláč s konopným proteinem
  • jahodový Flapjack s konopným proteinem
  • trojitá proteinová palačinka s ovocem
  • konopná proteinová omeleta s uzenou makrelou a houbami
  • čokoládovo-pomerančové koláče s konopným proteinem
  • čokoládová palačinka s konopným proteinem a kávovou omáčkou

GOOD Hemp Nutrition – naše recepty

  • čerstvý chléb s konopnými semínky a oreganem

1-kolacKoláč s hořkou čokoládou a konopným proteinem

86,25kcals – jeden kousek
Suroviny
Na dva kousky s polevou:

  • ½ šálku vaječných bílků
  • ¼ šálek vařených červených fazolí
  • ¼ šálku tvarohu (případně můžete použít řecký jogurt)
  • ½ šálku konopného proteinového prášku s čokoládovou příchutí
  • 2 lžíce kakaa
  • ¼ šálku plnotučného mléka
  • 1 lžíce pečícího prášku s proteinem z hnědé rýže
  • 150g nastrouhané cukety

Nutriční hodnoty
Na jeden kousek

  • Energie: 86,25kcals
  • Sacharidy:5,4
  • Protein: 8,45
  • Tuk: 3,6
  • Vláknina: 3 g

Způsob přípravy

  • Všechny suroviny smíchejte v míse
  • Lžící vmíchejte jednu strouhanou a vymačkanou cuketu (150g)
  • Nalijte směs do 8 malých formiček
  • Do každého koláčku vmáčkněte asi 3g kousek 90% čokolády
  • Pečte na asi 150°C po dobu zhruba 15minut
  • Koláče vyjměte z formiček, dokud jsou ještě teplé!

2-mrkevMrkvový koláč s konopným proteinem

23 g bílkoviny na jeden kousek
vhodný pro vegetariány

Suroviny
Na 2 kousky s polevou:

  • 108g nastrouhané mrkve
  • 202g vaječných bílků
  • 30g konopný prášek bez příchuti – GOOD Hemp Protein
  • 10g proteinu z hnědé rýže
  • 18g kokosové moučky
  • 6g jablečné vlákniny
  • pomerančová kůra

Poleva

  • 170 g řeckého jogurtu úplně bez tuku – 0%
  • 1 banán
  • karamelová příchuť
  • 4g kokosové moučky
  • skořice
  • mletého hřebíčku

Nutriční hodnoty
Na 1 kousek mrkvového koláče:

  • Energie: 192kcals
  • Sacharidy:16 g
  • Bílkovina: 23 g
  • Tuky: 3,3g
  • Vláknina: 10,5g

Na polevu

  • Energie: 93kcals
  • Sacharidy:14 g
  • Bílkoviny: 8,5 g
  • Tuky: 0,4g
  • Vláknina: 1,9g

Způsob přípravy

  • Všechny suroviny smíchejte v míse.
  • Pečte při teplotě asi 170°C po dobu zhruba 15-20 minut
  • Smíchejte řecký jogurt, banán, karamelovou příchuť a kokosovou moučku a vytvořte polevu
  • Polevu nalijte na koláč
  • Celé to posypte mletým hřebíčkem a skořicí

Jahodový Flapjack s konopným proteinem

4 g proteinu na jeden flapjack
Vhodné pro vegetariány

Suroviny
Na 7 malých flapjacků

  • 20g neslaného másla
  • 23g australského medu
  • 48g ovesných vloček
  • 40g konopný protein (jahodová příchuť) – GOOD GYM Shake Strawberry
  • 1 vejce

Nutriční hodnoty
Na jeden jahodový Flapjack

  • Energie: 85kcals
  • Sacharidy:8,8 g
  • Proteiny: 4 g
  • Tuky: 3,8g
  • Vláknina: 1,6g

Způsob přípravy

  • Rozpusťte máslo s medem
  • Vmíchejte ovesné vločky a proteinový prášek
  • Vlažte na pečící plech a pečte při 150°C po dobu asi 15-20 minut
  • Po 15minutách zkontrolujte, zda jsou dobře upečeny – píchněte do jednoho nožem a pokud zůstane čistý, jsou upečeny

4-palacinkaTrojitá proteinová palačinka s ovocem a konopným proteinem

22,3 g proteinu na 4 palačinky
Vhodné pro vegetariány

Suroviny

  • 14 g tvaroh
  • 33g vaječné bílky
  • 38g borůvek
  • 20g mletých mandlí
  • 20g konopného proteinu (čokoládová příchuť) – (GOOD GYM Shake Chocolate)
  • 29g goja plody

Výživné hodnoty
Na 4 palačinky

  • Energie: 370kcals
  • Sacharidy:12,7g
  • Bílkoviny: 22,3g
  • Tuky: 25g
  • Vláknina: 8,2g

Způsob přípravy

  • Smíchejte tvaroh, vaječné bílky, borůvky, mleté mandle, konopný proteinový prášek s koktejlem(GOOD GYM Shake) a goja plody.
  • Důkladně promíchejte a osmažte na kokosovém oleji.

5-omeleataKonopná proteinová omeleta s uzenou makrelou a s houbami

34 g bílkovin na jednu omeletu
Suroviny

  • 122g vaječné bílky
  • 45g tvarohu
  • 21 g oloupaných konopných semínek
  • 20gproteinového prášku GOOD (neslazeného)
  • koření, mletý muškátový oříšek, sůl, pepř
  • 1 nakrájená bílá cibule
  • 250g hub
  • 83g uzené makrely
  • sójová omáčka
  • majonézy

Nutriční hodnoty
Na jednu omeletu

  • Energie: 302kcals
  • Sacharidy:13g
  • Bílkoviny: 34 g
  • Tuky: 13g
  • Vláknina: 8,6g

Na 2 omelety s makrelou

  • Energie: 720kcals
  • Sacharidů:38 g
  • Bílkoviny: 63g
  • Tuky: 38g
  • Vláknina: 11,6g

Způsob přípravy

  • Smíchejte vaječné bílky, tvaroh, loupaná konopná semínka, proteinový prášek GOOD hemp a muškátový oříšek, sůl a pepř
  • Osmažte omelety v kokosovém oleji
  • Osmažte cibuli a houby v kokosovém oleji a v sójové omáčce
  • Na omeletu dejte trochu majonézy, cibule, hub a uzené makrely.

6-cokoladaČokoládovo-pomerančové koláče s konopným proteinem

9 g proteinu na jeden koláček
Vhodné i pro vegetariány

Suroviny

  • 167g vaječných bílků
  • 14g pomerančové syrovátky
  • 24g kakaa
  • 107g řeckého jogurtu
  • 45g konopného proteinového prášku s koktejlem (GOOD GYM Shake Chocolate)
  • prášek na pečení
  • 25g slunečnicových semínek

Nutriční hodnoty
Na 8 koláčků

  • Energie: 583kcals
  • Sacharidy:22 g
  • Bílkoviny: 72 g
  • Tuky: 24g
  • Vláknina: 12g

Způsob přípravy

  • Smíchejte všechny suroviny
  • Pečte v předehřáté troubě na 150°C po dobu asi 15-20 minut.

Čokoládová palačinka s konopným proteinem a kávovou omáčkou

7-cokopal

36 g bílkoviny na dávku
Vhodné pro vegetariány

Suroviny

  • 5 vaječných bílků
  • 10g GOOD Hemp Protein Natural
  • 15g kasein
  • 50g mraženého ovoce
  • 2 lžíce kokosového mléka
  • 5g kakaový prášek
  • skořice

„omáčka“

  • 1 štamprlička espresa
  • 5g kakaa
  • 15g kaseinu
  • 1 lžíce kokosového mléka

Nutriční údaje
Omeleta (omáčka)

  • Energie: 280kcals (99kcals)
  • Sacharidy: 13,7g (2,6g)
  • Bílkoviny: 36g (12g)
  • Tuky: 8g (4g)
  • Vláknina: 4g (0g)

Způsob přípravy

  • Z vaječných bílků, kaseinu, konopného proteinu GOOD, kakaového prášku, mraženého ovoce, kokosového mléka a skořice umíchejte těsto.
  • Nalijte trochu těsta na pánev a jako obvykle udělejte palačinky.
  • Omáčku uděláte ze směsi espresa, kakaa, kaseinu a kokosového mléka.

Čerstvý chléb s konopnými semínky a oreganem

Suroviny

  • 2 lžíce oleje GOOD OIL
  • 150g italských bylinek GOOD SEED
  • 1 ½ šálku teplé vody
  • 1 sušené kvasnice
  • 1 čajová lžička cukru
  • 4 ½ šálku bio mouky
  • 2 ½ lžičky soli
  • ¼ šálku čerstvého nasekaného oregana
  • jedno vejce rozšlehané s 1 lžící vody

Příprava

Do malého kastrolku nalijte 1 ½ šálku teplé vody. Přisypte kvasnice a cukr, promíchejte a nechte asi 10 minut odpočinout.

Ve velké míse smíchejte 4 šálky mouky a sůl. Přimíchejte olej. Přidejte kvasnicovou směs, konopná semínka a oregano a dobře promíchejte. Ze směsi umíchejte těsto. Těsto vyklopte na jemně pomoučený vál. Pak ho dále zpracujte(asi 10 minut), až je hladké a vláčné, přidávejte postupně mouku, tak jak je třeba.

Olejem vymažte velkou mísu, dejte do ní těsto a přikryjte utěrkou. Nechte těsto vykynout na teplém místě asi 1 hodinu, dokud jednou tak nenakyne.

Těsto dejte na pomoučený vál a ještě jemně a krátce prohněťte. Rozdělte ho na dva stejné díly a udělejte z nich rovnoměrné bochánky. Ty přendejte na olejem vymazaný pekáč. Přikryjte utěrkou a nechte ještě asi 45 minut vykynout

Troubu předehřejte na 240°C. Oba bochánky chleba potřete rozšlehaným vajíčkem. Pečte asi 10 minut a pak snižte teplotu na 170°C. Pečte do zlatova dalších 35 minut. Chléb vytáhněte z trouby a nechte vychládnout.