GOOD HEMP NUTRITION - made in the UK

Recepty s konopným proteinem

recept-02

Ovesná kaše GOOD Hemp

Přidejte 30 g proteinového prášku GOOD HEMP Natural nebo GOOD Fit Shake (Strawberry)do své ovesné kaše,plus ovoce a skořici.

Když si k tomu přidáte i mléko GOOD HEMP milk získáte navíc Omega 3.

Dodá vám minimálně 14g bílkovin(s GOOD Hemp Natural)


recept-03Potočnice (řeřišnice) a polévka s konopným semínkem

Suroviny

  • 3 plátky toustového chleba nakrájené na malé kousky
  • 3 lžíce oleje GOOD OIL Original
  • 1 lžíce sezamových semínek

Na přípravu polévky potřebujete:

  • 2 lžíce oleje GOOD OIL, Original nebo Mild&Light
  • 1 odměrka GOOD Hemp Natural
  • 1 velká cibule, nakrájená najemno
  • 300g čerstvé potočnice, nahrubo nasekané
  • 1 litr horkého zeleninového vývaru
  • 142 ml smetany
  • sůl a čerstvě mletý pepř

Postříkejte chléb trochou oleje GOOD OIL a posypte sezamovými semínky. Položte na pečící plech a dejte do horké trouby na 10-15 minut, během pečení několikrát otočte.

Ve velké pánvi rozehřejte olej. Přidejte cibuli a asi 5 minut restujte, dokud nezměkne. Přidejte potočnici, vývar a koření. Přiveďte k varu, pak přikryjte pokličkou a vařte na mírném ohni asi 5 minut. Přidejte 1 odměrku GOOD Hemp Natural a důkladně promíchejte. Nechte trošku zchladnout a rozmixujte. Polévku vraťte zpět do čisté pánve, přidejte smetanu a koření podle chuti a přiveďte opět k varu. Pak hned vypněte a naberte polévku do talířů. Posypte konopnými semínky GOOD HempSeeds a přidejte opečený chléb.


Oreganový chléb s konopnými semínky

Suroviny:

  • 2 lžíce oleje GOOD OIL
  • 150g italských bylinek GOOD SEED
  • 1 ½ hrníčku teplé vody
  • 1 sušené kvasnice
  • 1 čajová lžička cukru
  • 4 ½ hrníčku bio mouky
  • 2 ½ čajových lžiček soli
  • ¼ šálku čerstvého nasekaného oregana
  • 1 vejce, rozšlehané s 1 lžicí vody

Příprava

Do malého kastrolku nalijte 1 ½ šálku teplé vody. Přisypte kvasnice a cukr, promíchejte a nechte asi 10 minut odpočinout.

Ve velké míse smíchejte 4 šálky mouky a sůl. Přimíchejte olej GOOD OIL. Přidejte kvasnicovou směs, konopná semínka a oregano a dobře promíchejte. Ze směsi umíchejte těsto. Těsto vylijte na jemně poučený vál. Těsto dále zpracujte (asi 10 minut), až je hladké a vláčné, přidávejte postupně mouku, tak jak je třeba.

Olejem vymažte velkou mísu, dejte do ní těsto a přikryjte utěrkou. Nechte těsto vykynout na teplém místě asi 1 hodinu, dokud jednou tolik nenakyne.

Těsto dejte znovu na pomoučený vál a ještě jemně a krátce prohněťte. Rozdělte ho na dva stejné díly a udělejte z nich rovnoměrné bochánky. Ty přendejte na olejem vymazaný pekáč. Přikryjte utěrkou a nechte ještě asi 45 minut vykynout.

Troubu předehřejte na 240°C a oba bochánky chleba potřete rozšlehaným vajíčkem. Pečte asi 10 minut a pak snižte teplotu na170°C. Chléb pečte do zlatova(když na něj zaklepete, musí znít dutě) asi 35 minut. Pak ho vytáhněte z trouby a nechte vychládnout. (Můžete ho připravit jeden den předem. Stačí, když si těsto zabalíte do mikrotenové folie a necháte ho při pokojové teplotě uležet.)